Problem sa susjedima i bespravna gradnja
Pozdrav svima, pišem jer sam na rubu živaca. Imam susjeda koji je odlučio "malo proširiti" svoju garažu, ali tako da mi je praktički ušao metar u dvorište i sad mi zaklanja sav pogled s terase. Kad sam mu pokušao ljudski objasniti da to ne može tako, samo mi je opsovao i rekao da je on tu bio prije mene. Čisti bezobrazluk! Mislim da nema ni građevinsku dozvolu za to čudo što gradi. Ne želim biti onaj susjed koji stalno zove inspekcije, ali ovo je prevršilo svaku mjeru. Ima li smisla angažirati odvjetnika odmah ili da prvo probam s nekim službenim dopisom? Treba mi netko tko je oštar i tko će ga postaviti na mjesto.
13 Views

Dobrodošao u klub! Ja sam imao rat sa susjedom oko ograde dvije godine, na kraju smo završili na sudu jer takvi ljudi ne razumiju ništa osim sudske odluke. Moj ti je savjet – ne gubi vrijeme na prepucavanje preko ograde, to takvima samo daje gorivo. Odmah angažiraj stručnjaka da mu pošalje dopis s odvjetničkim zaglavljem, obično se tada naglo "opamete" kad vide da misliš ozbiljno. Super bazu stručnjaka koji se bave takvim imovinskim sporovima možeš naći na https://odvjetnici-hr.com/ Tamo sam ja našao čovjeka koji mi je riješio problem u tri koraka. Bolje spriječiti da on završi tu gradnju nego poslije tražiti rušenje, jer to traje vječno. Sretno i čuvaj živce!